ŞEFLER PİŞİRDİ, SEVGİLİLER ‘BEĞENDİ’

Sevgililer Günü için henüz bir plan yapmadıysanız; İstanbul’un altı farklı noktasında… Sevgililer Günü için henüz bir plan yapmadıysanız; İstanbul’un altı farklı noktasında şubeleri bulunan Big Chefs’in özel 14 Şubat mönüsünü tatmanızı öneririm. Kahvaltıdan beş çayına, akşam yemeğinden yemek sonrası sohbete kadar uzanan ‘bütün gün’ konseptli Big Chefs, dünya mutfağının yanı sıra, yöresel ve farklı tatlara da yer veriyor. Pizzadan hamburgere, zengin et ve salata seçeneklerinden yöresel tatlara kadar her lezzeti mönüsünde bulunduruyor. Mesela Adana’dan ‘bici bici’, Diyarbakır’dan ‘lebzuniye’ bunlardan birkaçı. Mekanda sadece yemekler değil, ürünler de yerel. Örneğin nar ekşisi Antakya’dan, kavurma Diyarbakır’dan geliyor.

                                         Çilekli şampanyalı risotto

130 çeşitten oluşan mönüsünü yılda iki kez yenileyen mekan, 14 Şubat’ta sevgilileri unutmayanlardan. Sevgililer Günü’nü kutlamak üzere Big Chefs’e gelecek çiftleri, başlangıç olarak ‘nar marineli somon gravlax’, ‘ızgara enginar salatası’, ‘avokado mus ve mandalina sos’ seçenekleri bekliyor. Ardından İtalyan klasiği ‘risotto’ var. Ama ne mantarlı ne deniz mahsullü…

Big Chefs’in risottosu, Sevgililer Günü klasiği iki tadı barındırıyor: Çilekli ve şampanyalı… Ana yemek olarak ‘füme peynirli yer elması beğendi’, ‘taze kereviz konfit’ ve ‘yabanmersini sos’ servis ediliyor. Güzel bir akşam yemeğinin olmaz olmazı tatlıysa, 14 Şubat’ın özel ‘güllü macaron üzerinde fesleğenli marshmallow’ ve ‘dağ meyveleri jölesi’.

En çok pizza, et çeşitleri ve tatlıların ilgi gördüğü Big Chefs’te sipariş edilen ürünlere göre kişi başı ücret farklılık gösteriyor ancak ortalama bir başlangıç, ana yemek ve tatlıyla birlikte yaklaşık 50 TL’ye yemek yemek mümkün. Big Chefs’in klasik lezzetleri arasında yer alan ‘avokado somon’un tarifiyse şöyle: Limon ve deniz tuzuyla pişirilen ve bir gün boyunca dinlendirilen somon, ufak ufak doğranarak, taze soğan ve domatesle harmanlanır, avokadonun üzerine yerleştirilerek taze roka yaprakları ve pesto sosla servis edilir.

BU YAZI 8 ŞUBAT 2012 MİLLİYET CADDE EKİNDE YAYIMLANMIŞTIR.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s